La fira gastronòmica del Porc i Cervesa s’adhereix al projecte ‘Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016’

 

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016

 

El projecte té com a objectiu promoure la gastronomia catalana per convertir-la en un element identitari que permeti la diferenciació i singularització de Catalunya a través de fires, mercats, experiències turístiques, jornades organitzades per col·lectius de cuina, gremis…
#porcicervesa2016 és gastronomia catalana!

Més informació a www.somgastronomia.cat

 

Foto instagramBases – Fira gastronòmica Porc i Cervesa 2016

La Fira gastronòmica Porc i Cervesa de Manlleu i InstaOsona promouen per segon any consecutiu un concurs d’Instagram coincidint amb la fira gastronòmica que es farà a Manlleu entre el 24 i 25 de setembre. El concurs està obert a tothom i es premiarà la millor foto i la més original amb un àpat per a dues persones als restaurants Cau Faluga i Sambucus de Manlleu. Aquestes imatges les escollirà un jurat format pels organitzadors de la fira i membres d’InstaOsona. Tothom que ho vulgui podrà participar al concurs penjant les seves fotos a Instagram amb les etiquetes #porcicervesa2016 i #instaosona entre els dies 24 i 26 de setembre.

 

Bases: 

– Temàtica: Fira gastronòmica Porc i Cervesa de Manlleu.
– Cal seguir @instaosona i @porcicervesa a Instagram.
– Cal etiquetar les imatges amb els hashtags #porcicervesa2016 i #instaosona.
– Només s’acceptaran fotos publicades entre els dies 24 i 26 de setembre.
– Es poden publicar tantes fotos com es vulgui per persona.
– Cal conservar les imatges originals.
– S’autoritza a InstaOsona i a l’Ajuntament de Manlleu, ens organitzador de la Fira gastronòmica Porc i Cervesa, a fer mencions periòdiques amb fotos publicades pels participants al concurs i a utilitzar-les per a futures campanyes promocionals de la fira (Instagram, Twitter, Facebook, bloc i altres).
– Les fotos guanyadores les escollirà un jurat format pels organitzadors de la fira i membres d’InstaOsona.
– Es valorarà l’originalitat i la qualitat artística de les fotos.
– NO ES PODEN ETIQUETAR FOTOGRAFIES ANTIGUES, GRÀCIES!

Premis: 

– Millor foto: un àpat per dues persones al restaurant Cau Faluga de Manlleu.
– Més original: un àpat per dues persones al restaurant Sambucus de Manlleu.

 

Foto InstagramPodeu trobar InstaOsona a: 

– Instagram: @instaosona 

– Twitter: @instaosona 

– Facebook: www.facebook.com/instaosona 

– Bloc: instaosona.wordpress.com 

Podeu trobar el Porc i Cervesa Fira Gastronòmica a les xarxes: 

– Instagram: @porcicervesa 

– Facebook: www.facebook.com/porcicervesa

 

 

Més de 20.000 persones van visitar la Festa del porc i la cervesa 2014!

Més de 20.000 persones van gaudir, en la última edició, de les activitats gastronòmiques, les degustacions i les activitats complementàries pensades per a gourmands i per a tota la família; malgrat la pluja del diumenge.

En la fira, que ha comptat amb més de 35 activitats concentrades en 3 dies de fira i 4 zones lúdico-educatives per als infants, han participat 54 expositors (empreses i entitats), dels quals 50 eren del sector gastronòmic. Més de 1.500 persones han participat a les activitats gastronòmiques dirigides de l’Aula del gust, i el 95% dels expositors la recomanen i tenen intenció de tornar a participar en la propera edició. La festa gastronòmica més tradicional del territori es tornarà a fer els dies 25, 26 i 27 de setembre de 2015. Salut!

Èxit de públic i de participació en la Festa del Porc i la Cervesa 2013

24.09.2013 – L’OPE destaca les valoracions positives dels visitants de l’edició d’enguany de la Festa del Porc i la Cervesa. La nova distribució de carpes i activitats a la plaça Fra Bernadí ha permès ubicar al mateix espai la mostra de productors artesans.

Pel que fa a nombre de visitants des de l’organització de la fira es quantifica en una xifra semblant a la de l’any passat (uns 20.000 visitants). La distribució de visitants ha variat una mica respecte d’altres edicions, enguany el divendres al vespre-nit el nombre de visitants va augmentar, fet que ajuda a parlar de consolidació del “tercer” dia de la festa afegit fa pocs anys.

  • Més de 1400 persones van participar a les activitats gastronòmiques realitzades a l’aula del gust (aquest any ubicada a l’espai Express, antiga cooperativa) i als shows de cuina realitzats a l’espai del porc. Destacar la bona valoració per part dels productors i paradistes del nou espai destinat a fer els tastos guiats, maridatges, … L’aposta pel producte de proximitat i la producció local és valorada positivament pels participants a les activitats. L’assistència massiva als tastos fa plantejar a l’organització l’ampliació del nombre de tastos o de les places per tast, doncs pràcticament en totes les activitats ha quedat gent fora de l’aula per manca de places.

Destaquem, també els shows de cuina de 3 restauradors osonencs, que en algun cas van estar acompanyats per “pinxes” de luxe, en Pep Poblet i l’Emili Jané. El fet de portar aquestes i d’altres activitats a “l’espai del porc”, ubicat al mig de la plaça i amb graderies on seure i parar atenció al que passava, van convertir la matança i rostida, els shows de cuina i els tallers pels més petits en activitats més dinàmiques, participatives i d’interacció amb els assistents.

El 1r Manifest del Porc va reunir a més de 100 persones a l’espai a l’Express. Acte al que es vol donar continuïtat com a “acte d’inauguració” informal de la festa.

La trobada de bloggers (30 participants) organitzada per la Revista Cuina va visitar la cerveseria Pilster, van realitzar un show de cuina a l’aula del Mercat Municipal amb en Pep Nogué i van assistir a l’entrega de premis del concurs de receptes a l’aula del gust).

Més de 700 persones van participar de les activitats organitzades pel Museu del Ter: visites al museu, a la Colònia Rusiñol i al casc antic de Manlleu.