Publicat el 18 octubre 2018

La Confraria del Gras i el Magre i La Fundació Oficis de la Carn ha premiat a quatre empreses d’Osona, una d’elles de Manlleu, com a elaboradores de la millor llonganissa tradicional que actualment es fa a Catalunya.

La fira es consolida, també, com un espai promotor del sector cerveser artesà i del producte de qualitat i proximitat, acollint més de 14 productors de cervesa artesana i més de 10 empreses de la Xarxa de Productors de la Terra.

 Xevi Codina Ricart, de l’empresa Carnisseria Cansaladeria Codina, SL de Taradell, ha guanyat el 1r premi del 2N CONCURS NACIONAL DE LLONGANISSA TRADICIONAL DE CATALUNYA, organitzat per La Confraria del Gras i el Magre i La Fundació Oficis de la Carn; el premi al millor finalista ha estat per David Riera Molist, de l’empresa Can Vilada SL de Vic; i Francesc Colom de la Carnisseria Colom-Vila ha tornat a obtenir una menció del jurat. Els premis es van entregar dins dels actes de la fira, escollida com a espai de promoció del sector i divulgador de la qualitat de producte artesà elaborat a Catalunya. Al concurs hi ha participat17 empreses d’arreu de Catalunya, de les quals 9 són d’Osona, i la resta de les comarques del Berguedà, Vallès Occidental, la Selva, Alt Camp, Alta Ribagorça, La Noguera, La Cerdanya i el Solsonès.Els premis atorgats i l’alta participació d’empreses de la comarca refermen el fet que a Osona tenim la sort de comptar amb un sector cansalader artesà consolidat, punter, i que elabora un producte de qualitat inmillorable.

D’altra banda, i també dins del marc de la fira, el jurat del Barcelona Beer Festival, organitzador del 5è. CONCURS DE CERVESA ARTESANA de la fira, va concedir el primer premi aAtorrentada, una cervesa de Montnegre, d’estil doppelbock de 7’5 graus; el segon premi a Castanya, de la Cia. Cervesera del Montseny, i el 3r premi a la Malavida Bourbon, també de la C. Cervesera del Montseny. S’hi ha presentat un total de 12 cerveses d’estils diferents, totes catalanes. El jurat en destaca la diversitat d’estils i el nivell de producció mitjà alt de les mateixes.

La fira també és el marc en el que la revista CUINA.CAT organitza i entrega cada any un CONCURS DE RECEPTES DE BLOGUERS GASTRONÒMICS, a banda de diverses activitats gastronòmiques del DIA CUINA, que consoliden la fira com a espai gastronòmic d’interès nacional.La Cúpula de formatge farcida de cervesa fumada, de l’Anna Genís (blog Llepadits), ha guanyat el premi a millor recepta innovadora, els Canelons de verdures i ceps amb salsa de cervesa i cruixent de formatge, de l’Anna Fornell (blog Cuina Fàcil), ha estat escollida la millor recepta saludable, i l’Escabetx de conill a la cervesa, de la Sara maria (blog Delícies del Rebost), ha estat escollida la recepta més saludable d’aquesta edició. En total hi han participat 12 blocaires d’arreu de Catalunya.

L’edició d’enguany, que ha inclòs més de 30 activitats gastronòmiques, ha comptat, també, amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, que ha organitzat 3 activitats per dinamitzar, promoure i donar a conèixer les empreses osonenques de la Xarxa de Productes de la Terra, fet que corrobora la fira com a un escenari indiscutible per a la promoció i divulgació d’empresaris i productors del sector agroalimentari, cerveser artesà i gastronòmic.

Satisfets dels resultats i la trajectòria de la fira, esperem poder continuar impulsant i dinamitzant el sector durant molt de temps, i convidem a les empreses que encara no hi han participat o col·laborat, i als gourmets del porc i la cervesa, a viure i gaudir de la propera edició, que tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre de 2017.

Hi sereu benvinguts!